Türkiye’nin geleceğinde kadınların daha fazla söz sahibi olması hedefiyle yola çıkan Türkiye’nin lider telekomünikasyon şirketi Turkcell, “Geleceği Yazan Kadınlar” projesi ile Türkiye’nin en etkili kurumlarını bir araya getirmeyi başardı. Kadınların yazılım çağında geri kalmaması ve mobil teknolojileri tanıyıp girişimcilikte bir adım öne geçebilmesini hedefleyen “Geleceği Yazan Kadınlar” projesinin Türkiye’nin geleceğine ışık tutacağını belirten Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, kişisel Linkedin hesabından proje ile ilgili şu açıklamayı paylaştı:
“Tarihimizde yazılan destanlara gücünü katan kadınlarımız, bugün yazacaklarımızın da mimarı olsun diyerek, teknoloji ve yazılım alanında eğitim vermeyi, istihdam sağlamayı ve girişimciliği artırmayı amaçlayan Geleceği Yazan Kadınlar projesini hayata geçirdik. Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi ev sahipliğinde eğitim ve teknolojiyle geleceğe şekil verme hedefine ulaşmak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Sayın Bakanlarımızın, Yönetim Kurulu Başkanımızın ve TOBB Başkanımızın da katılımıyla projemizi başlattık. Ülkemiz için attığımız bu adımı çok değerli buluyor, desteklerinden ötürü başta Sayın Hanımefendi olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum.”
Sunumo İmzası
Türkiye’nin lider telekomünikasyon şirketi Turkcell, “Geleceği Yazan Kadınlar” projesinde bir kez daha resmi sunum ajansı Sunumo ile çalışmayı tercih etti. Cumhurbaşkanlığı makamına sunmak amacıyla hazırlanan taslak içerik, Sunumo tasarım ekipleri tarafından kolay okunabilen, etkileyici görselliğe sahip, baskıya hazır ofset sunum tasarımına dönüştürüldü. Yatay A4 boyutlarında hazırlanan projede Turkcell kurumsal renkleri esas alınırken, projenin önemini ortaya koyan rakamlar infografik tasarım yapılarıyla ön plana çıkarıldı. İki aylık yoğun bir çalışmanın ardından ortaya çıkan 35 sayfalık proje tasarımı, Türkçe ve İngilizce olarak Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere projeye katkıda bulunabilecek etkili makamlara sunuldu.
Başarı
“Geleceği Yazan Kadınlar” projesi, başarılı sunum dosyası sayesinde talep ettiği desteği aldı ve hem devlet kurumlarının hem de özel kurum ve kuruluşların başarıyla yürüttüğü ortak projelerden biri olarak tarihe geçti. Projeye 60 şehirden bin 359 kadın girişimci başvurdu. Bin 836 saat sınıf içi ve 46 bin 200 online eğitimlerin ardından 2 bin başarı belgesi dağıtıldı. Proje boyunca 2,3 milyon satır kod yazıldı ve 170 bin kilometre yol katedildi. Altı ay süren yolculuğun sonunda 10 proje finale kaldı. Dereceye giren ilk üç ekip düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Comments