top of page

Perakendede kadının gücü

Güncelleme tarihi: 20 Eki 2018


Birleşmiş Markalar Derneği tarafından düzenlenen Perakende'de Kadının Gücü etkinliği farklı sektörlerden çok sayıda kadın girişimcinin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katılım gösterdiği etkinlikte kadın yöneticilerin sorunları ve geleceğe ilişkin olası perspektifler ele alındı. Etkinliğin açılış ve kimlik animasyonlarını hazırlayan Sunumo, aynı zamanda katılımcılara sunum desteği de verdi.


"Perakendede Kadının Gücü" etkinliğine onur konuğu olarak katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, alanında güçlü, girişimci kadınlarla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Erdoğan, dünyanın geleceğine yön verecek temel dinamiklerden birinin kadınların toplumsal hayata ve iş yaşamına katılması olduğunun altını çizerek, bunun için ise kadınların çalışma hayatında mağdur edilmeyeceği şartların tesisinin gerekliliğine vurgu yaptı.


Etkinlikte konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Nasıl ki tek kanatlı kuş uçamazsa, Türkiye'de de kadınlar ekonomiye, kalkınmaya fazla katılmadığı sürece gelişim hızımızın yeteri kadar iyi olmayacağına inandık." dedi. Kadınlara hizmet konusunda son 16 yılda önemli çalışmalar yapıldığını hatırlatan Sarıeroğlu, bu sürede Türkiye'de kalkınma, gelişme ve toplumsal ekonomik hayatın her alanında, çok ciddi değişim ve dönüşümlerin yaşandığını belirtti. Sarıeroğlu perakende sektöründe kadın yöneticilerin önemini şu cümlelerle dile getirdi: "Her zaman şuna inandık; nasıl ki tek kanatlı kuş uçamazsa, Türkiye'de de kadınlar ekonomiye, kalkınmaya fazla katılmadığı sürece gelişim hızımız yeteri kadar iyi olamayacak."


Etkinlikte konuşan BMD Yönetim Kurulu Başkanı Öncel ise, kadınların en zor meslekleri icra ederken erkeklerden çok daha başarılı olabildiğini ifade ederken ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Küresel başarılara imza atan hekim, mimar, sanatçı ve bilim kadınlarımızın yanı sıra ülke savunmasında kahramanca görev yapan kadın askerlerimiz ve emniyet mensuplarımız bizi her gün gururlandırmaktadır."

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page