top of page

Sunumo, 2019 Sunum Trendlerini Açıkladı

Renkli ve cesur tasarım fikirleriyle dikkati çeken 2018 yılını geride bırakırken, dünya genelinde 2019 yılına ait yepyeni ve heyecan verici trendler konuşuluyor. Markaların ürün tasarımlarında her yıl daha yaratıcı olma yoluna gittiğini belirten uzmanlar, 2019’da da bu eğilimin devam edeceğine dikkat çekiyorlar. Yeni yıla girerken, geleneksel ve dijital medyanın her alanında yenileşme eğilimi dikkat çekerken, sunumlarımız da bu eğilimden payını alacak gibi görünüyor. 2019 yılında sunumlarda çok daha etkileyici tasarımlara hazır olmamız gerektiğini belirten Sunumo CEO’su Mehmet Ateş, yeni tasarım trendlerinin gelişimi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “2019 yılı, medyanın tüm alanlarını olduğu gibi sunumu da geri dönüşü olmayacak bir şekilde değiştirecek. Son birkaç yıldır baş döndürücü bir hızla gelişmesini sürdüren yeni nesil teknolojiler, yeni nesil sunumlarla 2019’a damgasını vuracak.



Türkiye’nin ilk ve lider sunum ajansı olarak sunum trendlerini her zaman en önde takip ettiklerini belirten Ateş, açıklamasına şunları da ekledi: “Bazı tasarım trendleri moda gibi kısa ve geçicidir. Hızla yükselir, trend olur ve sonra gözden kaybolurlar. Bazıları ise trend olma özelliğini yitirse de birçok yıla yayılarak dip dalga olarak varlığını sürdürmeye devam eder. Gelmekte olan yılı incelediğimizde, 2018’de ve öncesinde yeni yeni popülerleşmekte olan bazı eğilimlerin 2019 yılında güçlü trendler olarak karşımıza çıkacağını görüyoruz. 2018’in trendleri ise etkilerini azaltarak da olsa bir süre daha gündemde kalmaya devam edecekler.


Uzmanlar, geride bıraktığımız yılda rengarenk arka plan ile modern dokunuşların kesiştiğine dikkat çekiyor ve gradyenli renk geçişleri, dinamik fotoğraf yerleştirmeleri ve asimetrik leke kullanımlarını buna örnek olarak gösteriyorlar. Ortak görüşe göre, 2018 yılı dijital dünyanın özellikle tasarım alanında en verimli yıllarından birini yaşadı. Öyle ki öne çıkan bazı tasarımlar, şimdiden 2019 yılının dijital dünyasının gündemini belirlemeye başladı.


2018 yılının yenilikçi olarak niteleyebileceğimiz tasarımları, yerlerini klasik tasarımların duygusunu kaybettirmeden nefes kesici renklere, sıcak ve sıra dışı tonlara bırakıyor. Bu sebeple 2019 yılı yeni tasarım biçimlerine kapılarını açıyor olsa da 2018’de ön plana çıkan semi-flat, çoklu pozlama ve izometrik tasarımlar henüz tam anlamıyla bizden ayrılmaya hazır görünmüyorlar. 2019 yılın hakim trendleri şunlar olacak: “Üç Boyutlu tipografi, asimetrik görünümler, Art-Deco tasarımlar, 50’li yılların modern sanatına öykünen çizgiler, daha sık karşımıza çıkacak olan serif fontlar, akışkanları taklit eden arka plan dokuları, aşırıya kaçmayan minimalist gölge kullanımları ve özgün illüstrasyonlar”



Tasarım alanındaki yeniliklere paralel olarak yeni yıl önemli bir değişikliği daha beraberinde getiriyor. 2019 yılında karşımıza çıkacak en önemli yeniliğin “Uzmanlık Sunumlarına Geçiş” olduğunu belirten Mehmet Ateş, yeni yılı “Şirketler İçin Uzmanlaşma Zamanı” olarak adlandırdıklarını belirtiyor. Ateş’e göre 2019 yılı şirketlerin sunum algısında köklü bir dönüşümü beraberinde getirecek. Daha önce sadece ihtiyaçlara yönelik spesifik sunumlar ve şirket tanıtım sunumlarıyla ilgilenen şirketler, bundan böyle "Rakip Analizi", "Ürün Planlama", "Fiyatlandırma Politikası", "Müşteri Kazanımı", "Müşteri Memnuniyeti Analizi", "Bilgi Yönetimi" gibi yüzlerce ayrı mikro uzmanlık sunumuyla tanışacaklar.


Ateş, uzmanlık sunumlarının sadece 2019 trendi olmakla da kalmayacağını 2020 ve sonrası için de çeşitlenerek artacağına dikkat çekiyor. Sunumo’nun hazırladığı sunum trendleriyle ilgili daha fazla ayrıntıya ulaşmak isteyenler, şirketin sitesinde yer alan yazıyı inceleyebilirler: https://www.sunumo.com/haberler/2019-sunum-trendleri

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page