top of page

Taksiler Turkcell ile dijitalleşiyor



Turkcell dijital operatör olma misyonu doğrultusunda oluşturduğu projeler serisine, Sunumo işbirliğiyle hazırladığı lansmanlar ile devam ediyor. Turkcell'in hazırladığı son projenin adı Taxi 7x24.


Yeni dijital taksi projesini tanıtmak amacıyla basın mensuplarının karşısına çıkan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, platformla ilgili bilgi verdi ve Turkcell'in dijital gelecek vizyonunu anlattı. Platformun Türkiye’de bir ilk olduğunu ve yolculuklarda dijital dönemi başlattığını söyleyen Erkan, dünyanın ilk dijital operatörü olma misyonlarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti ve Taxi 7x24 projesinin bu ilerleyişin köşe taşlarından birini oluşturduğunu vurguladı. Uygulamanın dijital taksilere binecek yolcular için eşsiz bir deneyim hazırladığını belirten Murat Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Türkiye’nin dijitalleşmesi yolunda bu proje ile bir adım daha attık. Bu sayede insanlar hak ettiği hizmeti alabilecek. Platformda yer alan tabletlerde yakın zamanda yer alacak dünyanın en büyük müzik platformlarından olan fizy‘deki şarkılarla yolcular trafiği unutacak. Yine TV+ ile akşam kaçırdıkları dizileri, filmleri ya da canlı olarak maçları izleyebilecekler. Dergilik uygulamasına girerek yüzlerce dergi ve gazete içerisinden dilediklerini okuyabilecekler. Bu sayede yolcular trafiği unutacak. Taxi 7×24 ile geldiğimiz bu noktada ülkemize bir dijital hizmet daha sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Turkcell’in dijitalleşme yolundaki katkıları her alanda devam edecek. Bu vesileyle TETAŞ Elektronik’e bir kez daha teşekkür ederim.”



Taxi 7×24 projesi ile ilgili işbirliğinin anlatıldığı toplantıda konuşan Tetaş Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin İncekara ise şunları söyledi:


“Dünyada dijital dönüşüm ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında taksi sektörü geliyor. Bu ihtiyaca cevap verilmediği için bu alanda arayışlar ve yeni oyuncular ortaya çıkıyor. Taxi 7×24 geleneksel sarı taksi sektörünü, Türkiye ve dünyada, dijital çağın gereksinimlerine ve müşterinin değişen beklentilerine cevap verecek şekilde geliştirilerek, Tetaş’ın 25 yıllık global tecrübesi ile tasarlandı. Proje sektörde dünyada bir ilke liderlik edecek en ileri teknolojilerle hayata geçirildi. Taxi 7×24 platformu, tüm dünyada ölçü ve tartı kanunları ile regüle edilen, mühürlü bir kapalı kutu çözümün, açık bir platform olan Android tablete aynı regüaltif şartları karşılayacak şekilde taşınması ile başladı. Ardından, vizyonu ve yetenekleri ile hem taksi müşterisine hem de taksi şoförüne yepyeni imkanlar sunabilen akıllı bir dağıtım ağı olma yolunda benzersiz nitelikler kazandırıldı.


Tetaş Elektronik ve Turkcell iş birliği ile kullanıma sunulan Taxi 7×24 uygulaması, tek bir noktadan kontrol edilebilecek. Taksilerin hangi dakika nerede oldukları görülebilirken, dijital hale gelen taksimetreler de yine aynı merkezden sıra beklemeden kolayca uzaktan güncellenebilecek.


Taxi 7×24 platformunun kullanımı için her taksi içine biri yolcu kullanımında olmak üzere iki adet tablet yerleştirilecek. Bu tabletler sayesinde şoförler, taksi çağrılarını kolayca alabilecek ve gidecekleri yeri navigasyon üzerinden rahatlıkla bulabilecekler. Taxi 7×24 kullanan taksi müşterileri ise tablet üzerinden internete girebilecek ve kendilerine sunulan çeşitli içeriklerle ulaşabilecek.


Turkcell'in sektöre sunduğu katkı sadece bunlarla da sınırlı değil. Sisteme entegre hale getirilen BiP uygulaması ile yolcular kendisine en yakın taksiyi tek dokunuşla çağırabilecek. Turkcell’in ödeme sistemi Paycell sayesinde de yolcular isterse taksi ücretini Turkcell hattı üzerinden ödeyebilecek ve bunu ay sonunda gelen faturasında görecek.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page